Höst i trädgården: 3 tips

Av | oktober 7, 2022

Hösten är en bra tid för trädgårdsmästare att kratta upp löv och förbereda sig för vintern. Det är inte så konstigt att det blir av just då – trädgårdar är otroligt vackra på hösten, men löven kan vara till besvär. Att kratta upp dem är inte bara ett bra sätt att göra sig redo för vintern, det är också ett utmärkt sätt att tillbringa lite tid utomhus och njuta av höstens färger. Dessutom är det nödvändigt, så att inte marken täcks för mycket, och att massor av slaggiga lövmassor dränker din växtlighet när det regnar och tinar upp i vår.

3 tips för att städa din trädgård innan vintern kommer

1. Beskär träd och buskar: Ta bort döda eller sjuka grenar och klipp bort alla grenar som tränger undan andra växter.

2. Rensa trädgårdsbäddar: Håva upp löv, kvistar och annat skräp som har samlats på marken.

3. Ogräsbäddar: Dra ogräs innan det går till frö och försvåra nästa års ogräsrensning. Om du behöver städa upp efteråt eller spola bort massor av bös är det bra med kranförslutning i badrummet som du kan leda ut. Kolla om du kanske ska göra en badrumsrenovering Stockholm, för att dra ut rör eller fixa en lösning för bevattning och högtryckstvätt.

3 tips för att plantera dina höstgrönsaker

1. Plantera grönsaker som tål kylan: Det är viktigt att plantera grönsaker som tål kylan. Detta kommer att hjälpa dem att överleva vintern och växa bättre på våren. Några grönsaker som passar utmärkt till detta är spenat, broccoli, kål, blomkål, grönkål och brysselkål. Om du ska planera lite mer avancerat, använd riktiga grönytemaskiner.

2. Välj en plats med full sol: Det bästa stället att plantera dina höstgrönsaker på är en plats med full solexponering. Detta kommer att se till att de får tillräckligt med ljus och värme för att växa bra under höstsäsongen. Visste du att det också går, i vissa fall, att plantera på taket? Det här är något som gjordes mer förr i tiden, men om du har ett någorlunda platt tak kan det faktiskt fungera väldigt bra som plantbädd, om du bygger för det! Fråga din takläggare stockholm.

3. Välj en plats där du kan lämna dem hela vintern: Det är viktigt att välja en plats där du kan lämna dina växter hela vintern så att de inte behöver tas in och riskera att dödas av frost eller snötäcke tidigt på våren när de börjar växa igen.