Renovera din nya bostad rätt

Av | december 16, 2021

Om du precis har köpt eller på annat sätt fått tag på en ny bostad i Stockholm med omnejd är vi säkra på att du är överlycklig och mer än redo att göra den till din egen. Detta kan du till stor del göra med mindre inredningsdetaljer, men inget slår en totalrenovering. Detta behöver dock inte heller ta alltför lång tid, vara alltför svårt, eller bli alltför dyrt. En renovering kan vara omvälvande och resultera i ditt drömresultat utan att du behöver betala med varken dyra pengar eller dyrbar tid.

I följande text vill vi ge några renoveringstips som kan hjälpa dig att optimera din renoveringsprocess. Så fortsätt läsa och låt dig bli inspirerad!

Arbeta med dina golv

Det första som verkligen kan förändra ditt hem är golvet. Om du för närvarande har ett golv som inte alls känns rätt men som du trots det vill undvika att gömma under ett klickgolv, så kan du vända dig till golvslipning. Vare sig du behöver golvslipning Stockholm, golvslipning Lidingö, golvslipning Nacka, golvslipning Sollentuna, golvslipning Östermalm eller golvslipning någon annan stans i Stockholms närliggande områden, så finns det hjälp att få. Anlita en golvslipare som utför golvslipning Stockholm och se ditt hem bli något helt annat.

Om du inte har ett fint golv som kan bli slipat och behandlat till din smak är alternativet att lägga nytt. Och då menar vi inte heller billigt klickgolv som bara ser plastigt ut, om inte det är din stil såklart, utan ett rejält golv som håller länge och som har hög kvalité. Här är det bäst att anlita ett företag så att det blir ordentligt utfört.

Arbeta med målarfärg

Ett annat och billigare alternativ till golvläggning kan även vara att måla eller betsa ditt befintliga golv själv. Detsamma gäller väggar och tak. Om du målar dem med färger du valt ut med noggrannhet ska du se att rummet blir lika drömmigt som du önskat.

Målarfärg är dessutom ett utmärkt verktyg är hur det gömmer skavanker och även får hemmapyssel att se proffsiga ut. Du kan exempelvis sätta upp lister, stuckaturer och takrosetter på egen hand och sedan måla över dem med en färg. Det döljer möjliga märken eller snedsteg som kom på vägen och får allt att se enhetligt ut.

Du kan även använda målarfärg till att förändra takhöjden i ditt hem, eller åtminstone skapa illusionen av det. Om taket är målat i en mörk färg kan hela rummet kännas mysigare och lägre i tak. Breda taklister kan också ge en sådan effekt om de har samma färg som taket. Men om du istället målar taklisterna i samma färg som väggarna, eller till och med målar någon decimeter längst takets utkanter med samma färg som väggarna, så ser taket mycket högre ut.

Renovera köket rätt

När det handlar om köksrenoveringar kan det ta lång tid och kosta mycket. Men köket är samtidigt hemmets hjärta och platsen du ska spendera mycket tid i, så du bör inte försumma det. Dock kan du skapa en otrolig förändring i ditt kök med mindre renoveringsprojekt som inte alls är lika besvärliga.

Att byta köksluckor kan exempelvis ge ditt kök ett helt nytt utseende men med mycket mindre möda än en totalrenovering. Detsamma gäller när du byter köksbänk. Detta kan du göra tillsammans med ett företag eller på egen hand, och vart du än är. Målarfärgen är inte så dum att dra fram även till köksluckorna, nämligen.

Så innan du bokar in en miljon hantverkare och spenderar miljontals kronor, se över alternativen som finns. Anlita hjälp med exempelvis golvet och gör de enklare sakerna på egen hand. Lycka till!