Har du provat några nya snusmärken?

Av | december 9, 2020

Det om är så himla positivt med att snusa idag är att det finns så många nya härliga smaker att prova på, många gillar att prova nya smaker varje gång man köper snus och gärna tar en favorit och någon ny smak.

BLCK Watermelon är en av dom fyra nya smakerna som tillkommit i BLCK familjen som smakar vattenmelon och är en av dom smakerna man inte kunnat få fram tidigare med snus gjord av vanlig tobak. Styrkan ligger på 12mg/g och det är 20 stycken prillor i burken.

Tobaksfritt snus är det som växer fram snabbare i sortimentet hos butiker och allt fler ser fördelarna med detta eftersom det är renare smaker och många gånger är det spännande och ovanliga smakupplevelser.

En av uppstickarna på marknaden är BLCK som är ett märke som marknadsförs av N.G.P Imperial Litauien som även tillverkar tobaksfritt snus under varumärket Killa som är ett märke med lite starkare nikotinhalt.

Man får dock vara uppmärksam när man köper BLCK Spearmint eftersom den finns i två varianter där den ena är extremt stark på 50mg/g och den andra är på 16mg/g och fått ett nytt utseende tillsammans med andra smaker i samma serie med ett gult färgtema. En normal prilla ligger ungefär runt 10mg/g i nikotinstyrka och köper man BLCK så får man rätt snabbt känslan av att vara tillfreds som man vill ha.

Fördelen med tobaksfritt snus är många där man bland annat slipper missfärgningarna på tänderna och att påsarna är mindre och innehåller samma eller större mängd nikotin. Prillorna är skapade av neutrala växtfibrer som man smaksatt och tillsatt nikotinet i vilket innebär att det är en neutral grundsmak som tillåter lite mer diskretare smaksättningar.

BLCK Blueberry smakar solmogna blåbär och har en bekväm smakbild som passar dom flesta, man får känslan av att plocka färska mogna blåbär i skogen. Styrkan ligger på 12mg/g och det finns 20 stycken påsar i burken.

Vanesnusare som brukar stoppa in en näve lössnus eller som vill ha skarpa smaker har även dom alternativ som passar där det finns extremt starka prillor som motsvarar flera normala prillor i en.
Kvinnor som valt att snusa föredrar ofta att snusa före rökning där det är ett kallare klimat norrut och då är det väldigt välkommet med lite annorlunda smaker för dom som inte gillar smaken av tobak.

BLCK Cola är en spännande smak som väldigt realistiskt smakar som Cola ska göra. Perfekt på en varm sommardag tillsammans med något kallt att dricka. det är 12mg/g nikotin som styrka och det finns 20 prillor i förpackningen.

Historiskt sett så har man fått använda sig utav lite mer starkare och dominanta smaker för att det ska gå ihop med tobaken, klassiska smaker som mint, bergamott samt enbär finns såklart i dom tobaksfria produkternas smaksortiment. Det finns även vissa märken som säljer tobaksfritt snus med smak av tobak för dom som gillar smaken men inte vill använda sig utav tobak.

En av dom större fördelarna med tobaksfritt är variationen av styrkor och smaker eftersom man inte alltid vill ha en snus med stark smak på kvällen eller på morgonen, att även kunna variera sig med en smak som passar bättre efter en måltid som smakar bär är väldigt trevligt.

BLCK Colt Mint är för den som älskar mint och vill ha den kraftiga kylande känslan som mint ger samtidigt som man känner sig fräsch i munnen, även här ligger styrkan på 12mg/g nikotin med standardmängden av 20 prillor i förpackningen.

Snus som är tobaksfri tillverkas oftast som helt kritvita påsar som ser fräscha ut när man öppnar sin snusdosa, man möts även av en angenäm frisk doft och dom flesta inte finner obehag av. Dom flesta förknippar snus med en skarp doft som sprids snabbt i ett rum när man öppnar en snusburk, detta fenomen är snart bara ett minne blott då tobaksfri snus säkerligen kommer vara det som säljs mest i framtiden.